Efeler Liginde Yeni Kızıltepe Spor 1 -3  Galatasaray HDI Sigorta

Kızıltepe Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden Galatasaray HDI Sigorta 3-1 galip ayrıldı.

Spor 24.01.2022 21:34:34 0
Efeler Liginde Yeni Kızıltepe Spor 1 -3  Galatasaray HDI Sigorta

Yeni Kızıltepe Spor, AXA Sigorta Efeler Ligi 16. hafta mücadelesinde Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımını konuk etti. Mardin Kızıltepe Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden Galatasaray HDI Sigorta 3-1 galip ayrıldı.

Kızıltepe taraftarının hınca hınç doldurduğu salonda karşılaşmaya etkili başlayan takım konuk ekip Galatasaray oldu. Galatasaray HDI Sigorta ilk seti 21-25 üstün tamamladı. İkinci sete de iyi bir başlangıç yapan Galatasaray HDI Sigorta bu seti de 18-25 önde tamamlayarak setlerde durumu 2-0 yaptı.


Mücadelenin üçüncü seti ev sahibi Yeni Kızıltepe Spor’un 25-23’lük üstünlüğüyle son buldu. Karşılaşmanın dördüncü ve son setini 18-25 kazanan Galatasaray HDI Sigorta maçı da 3-1 galip tamamladı.


 

Maça iyi hazırlandıklarını ifade eden Galatasaray voleybolcusu Yasin Aydın, “Bizim için çok önemli bir galibiyetti. Çünkü kötü gidişatımıza bir dur dememiz lazımdı. Çok iyi çalıştık bütün olumsuzluklara rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum.” dedi.


 

Galatasaray’ın liberosu Onurcan Çakır , “Güzel bir atmosfer var, burada oynamak çok keyifli. Bütü taraftar salonu doldurmuştu. Hem bize hem karşı takıma çok güzel destek vardı. Buralarda sporun bu derece desteklenmesi çok önemli. Herkesin ayağına sağlık.” şeklinde konuştu.


 


Kızıltepe halkına övgüler yağdıran Galatasaray Başantrenörü Nedim Özbey, “Öncelikle çok önemli bir ekip hem seyircisiyle, hem takımıyla çok güçlü bir ekip bir de antrenör değişikliği yaptılar. Yani çok önemli bir galibiyet aldık. Bizim bir takım sıkıntılarımız var. Eksik takımımız var, gidenler var, sakatlar var. Ona rağmen çocuklar çok iyi mücadele etti. Ama beni yalnız bırakmayan Galatasaraylı çocuklarım var. Dün akşam otele geldiler, sağ olsunlar… Ayrıca Kızıltepe seyircisini, Kızıltepe halkını bu kadar centilmen, bu kadar takımını destekleyen güya olsun diye demiyorum. Döndüm onları alkışladım maçtan sonra. Gerçekten helal olsun. Bunlar bu şehre yakışıyor…” açıklamasını yaptı.


 


Yeni Kızıltepe Spor liberosu Alperay Demirciler de “İlk iki set maça giremedik. Fakat 3. sette biraz daha tutunmaya çalıştık. Takım olarak güzel mücadele verdik fakat olmadı. Galatasaray büyük bir takım. Ama biz elimizden geleni yaptık.” ifadelerini kullandı.


 

Yeni Kızıltepe Spor Genel Menejeri Abdurrahman Cevheroğlu ise maçla ilgili şunları söyledi:
“Maçın bu kadar kötü olacağını biz düşünmüyorduk. Biraz daha iyi mücadele edeceğimizi düşünüyorduk. Galatasaray 6 maçtır kötü oynuyor ve yeniliyor. Onlar için de bir çıkış maçıydı.”


Yeni Kızıltepe Spor, 30 Ocak Pazar günü Ankara’da Ziraat Bankkart’a konuk olacak. Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takım ise, Sorgun Belediye ekibini konuk edecek.